On AirEmisiuni Student FMEchipaStiriTop 30 on Student FMForumul Student FM

Universitatea Spiru Haret, scoasa Ón afara cadrului stabilit de guvern

Universitatea Spiru Haret, scoasa Ón afara cadrului stabilit de guvern

Concursul de admitere organizat de Universitatea "Spiru Haret" va avea loc în afara cadrului stabilit de guvern. În urma conflictului pe care îl are cu Ministerul Educatiei, referitor la autorizarea programelor de învatamânt la distanta, cea mai mare universitate din tara a primit din partea Curtii de Apel Bucuresti suspendarea Hotarârii de Guvern, emisa vara trecuta, prin care au fost aprobate specializarile si formele de învatamânt ce au dreptul sa se deruleze în facultati. Întregul scandal a pornit de la modul diferit prin care cele doua parti vad procedura de autorizare a programelor ID si cu frecventa redusa.

În timp ce ministerul ia în calcul numai specializarile care au trecut prin filtrul Agentiei Române de Asigurare a Calitatii în Învatamântul Superior pentru fiecare forma de învatamânt în parte, Universitatea "Spiru Haret" considera ca din moment ce a primit unda verde pentru specializarile derulate la zi are dreptul sa scolarizeze si la ID si FR.

Practic, USH contesta faptul ca Guvernul nu a luat în calcul 41 dintre cele 46 de programe ID si 28 dintre cele 45 de specializari la frecventa redusa, pe care le ofera viitorilor candidati, drept pentru care a dat în judecata executivul. În aceeasi logica, senatul USH a decis ca nu are nevoie de nici o aprobare pentru a-si înmulti facultatile, divizând Jurnalismul si Filosofia în Facultatea de Filosofie, stiinte Politice si Studii Culturale si cea de Jurnalism, Comunicare si Relatii Publice.

Sursa: Gandul

2008-06-03


Web Design NorthStar Media